Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Apache Webserver installeren in Debian

Met Apache kan je eenvoudig websites hosten op jouw Debian VPS. Apache is de meest populaire webserver door zijn gemak in configuratie. In deze tutorial leggen we je alles uit dat je moet weten. We installeren hier naast Apache ook PHP en MySQL

Apache

Om apache te installeren kan je het volgende commando gebruiken: `apt install apache2 -y`. Als je nu naar het IP van jouw webserver gaat zul je de standaardpagina van apache te zien krijgen.

Standaardpagina van Apache

PHP

PHP Is een programmeertaal die je toelaat om dynamische websites te maken of te hosten, zoals WordPress.

Je kan PHP installeren met: `sudo apt install php libapache2-mod-php -y`. Eens PHP is geïnstalleerd kan je Apache herstarten met `sudo service apache2 restart`.

PHP Testen

Om PHP te testen kan je het bestand `/var/www/html/index.html` verwijderen met `rm /var/www/html/index.html` en een nieuw bestand aanmaken dat de php informatie toont. `echo “<?php phpinfo() ?>” > /var/www/html/index.php`.

Als je nu je IP-adres bezoekt met een browser, zul je PHP informatie te zien krijgen:

MySQL

Om MySQL te installeren in debian kan je gebruik maken van MariaDB. MariaDB is een drop-in replacement van MySQL. Volg hiervoor ons MariaDB Artikel.

Hiermee zijn we aan het einde van dit artikel gekomen. Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om een ticket aan te maken vanuit je controlepaneel.

Inhoudsopgave